Christendemocraten beschouwen 'gelijke kansen' als overbodige bureaucratie

Met dank overgenomen van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i, gepubliceerd op donderdag 2 april 2009.

Een meerderheid van het Europees Parlement i heeft ingestemd met de parlementaire compromistekst van de zgn. anti-discriminatierichtlijn.

Doelstelling van deze richtlijn is het 'repareren' van bestaande wet- en regelgeving als het gaat om de gelijke behandeling van personen. Vooralsnog is er in feite sprake van discriminatie (dan wel een hiërarchie) binnen het Europese anti-discriminatiebeleid.¹

Heel veel inspanningen zijn er geleverd om tot een compromistekst te komen waarmee ook de Christendemocraten zouden kunnen instemmen. Ondanks eerdere toezeggingen hebben de Christendemocraten zich echter op het allerlaatste moment teruggetrokken. Argument hiervoor: 'de bezwaren vanuit de kerk' maar ook 'mogelijke bureaucratie'. Beide punten zijn onzinnig. In de parlementaire tekst (als advies aan de Raad i ofwel: de lidstaten i) is juist zorgvuldig omgegaan met de bepalingen die tot enorme kosten of bureaucratie zouden kunnen leiden. Hier en daar kan het nog wat scherper, maar de lidstaten zullen de tekst nu verder fijnslijpen. De bezwaren vanuit de kerk was het probleem. Uiteindelijk kwam het neer op: ben je voor of tegen gelijke rechten voor iedereen (incl. homo's)?!

VVD i-Europarlementariër i Jeanine Hennis-Plasschaert i is tevreden : "Het uitgangspunt van deze richtlijn is kristal helder. Gelijke behandeling op alle terreinen voor iedereen: homo/hetero, vrouw/man, oud/jong, kleurtje/blank, handicap of niet, gelovig/humanist etc. Duidelijk moet zijn dat de Christendemocraten niet alleen een onbetrouwbare onderhandelingspartner zijn gebleken maar zich tevens baseren op onderbuikgevoelens en dus vooral niet op de tekst als zodanig.   Ook ik ben voorstander van de vrijheid van godsdienst máár met de hand op de bijbel jezelf boven een ander plaatsen, geeft geen pas."

¹ Met dit voorstel wordt voortgebouwd op de bestaande richtlijnen 2000/43/EG, 2000/78/EG en 2004/113/EG waarbij discriminatie op grond van geslacht, ras of etnische afstamming, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid, godsdienst of geloof worden verboden. Discriminatie op grond van ras of etnische afstamming is verboden in arbeid, beroep en beroepsopleiding, alsook daarbuiten op gebieden zoals sociale bescherming, gezondheidszorg, onderwijs en toegang tot goederen en diensten die publiekelijk beschikbaar zijn, met inbegrip van huisvesting. Discriminatie op grond van geslacht is verboden op dezelfde gebieden, met uitzondering van onderwijs, de media en reclame. Discriminatie op grond van leeftijd, godsdienst of overtuiging, seksuele geaardheid en handicap is evenwel alleen verboden in arbeid, beroep en beroepsopleiding. Zie ook tabel:

 

Grounds for discrimination

Field

Sex

Racial or ethnic origin

Religion or belief

Disability

Age

Sexual orientation

Employment and vocational training

yes + Equality Body

yes + Equality Body

yes

yes

yes

yes

Education

not covered by EU law

yes + Equality Body

not covered by EU law

Social protection, including social security and healthcare

yes + Equality Body

yes + Equality Body

Access to goods and services, including housing

yes + Equality Body

yes + Equality Body