CDA start ‘harde campagne’ van de Europese Verkiezingen

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Appèl (CDA) i, gepubliceerd op zaterdag 9 mei 2009.

Zaterdag 9 mei was voor het CDA de start van de harde campagne fase van de Europese Verkiezingen. De dag begon met canvassen in Baarle-Nassau. Daarbij waren ook onze Begische collega’s  van de CD&V, waaronder de burgemeester van Turnhout, en een grote groep enthousiaste CDA-ers. Voor al het winkelend publiek waren er moederdag cadeautjes van het CDA. 

Daarna verrichtten minister van Buitelandse Zaken Maxime Verhagen i en Europeees lijsttrekker Wim van de Camp i de aftrap van een voetbalwedstrijd Nederland Belgie, de campagne was gestart!

Vervolgens snel naar Brussel voor het grote AD lijsttrekkersdebat in het gebouw van het Europees Parlement.

Het publiek was een volle zaal met zo’n 300 man waarvan een groot deel door het AD speciaal met bussen uit Nederland naar Brussel waren gebracht. De reacties van het publiek waren na afloop erg positief.

Daarna weer terug naar Baarle-Nassau voor de afsluiting van de dag met de CDA luchtballon voor het eerst het luchtruim koos.  Ook onze voorzitter Peter van Heeswijk i was van de partij!

De CDA ballon zal tijdens de campagne nog regelmatig de lucht in gaan. Met verschillende akties en prijsvragen zijn er vluchten met de ballon te winnen dus blijf de campagnesite volgen!