D66: ' Bustour dag 16 groot succes'

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op zondag 31 mei 2009.

Op deze bijzonder zonnige eerste pinksterdag deed de D66 Europa Ja campagnebus Rotterdam aan. Iedereen had er zin in. De dag begon bij Diergaarde Blijdorp. Wederom vonden de D66 strandballen gretig aftrek. Ook de kleintjes waren blij met een strandbal. Volgens de meest recente 'peilingen' zijn de laatste dozen met strandballen aangebroken, dus het worden nu in de laatste campagnedagen echte collector's items.

Daarna vertrok de D66 campagnekaravaan met onder meer Sophie in 't Veld naar het Dunya festival onder de Euromast. Met maar liefst een kwart miljoen bezoekers; genoeg mensen dus om een flyer aan uit te delen. Gelukkig waren de D66 vrijwilligers weer in groten getale aanwezig. Ook de Europa Ja plaktattoos deden het goed. 

Het mooie weer maakte de mensen dorstig. D66 schonk plezier onder het motto 'Denken, durven,drinken, D66'.

De uitsmijter van de dag kwam van Gerhard Mulder, kandidaat nummer 4 van de Europese lijst. Omdat "D66 niet bang is voor Europa" en hij zelf ook niet bang is, 'seilde' Gerhard van de Euromast 'ab', met 186 meter (!) de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek.

De conclusie van Sophie in 't Veld i na deze succesvolle campagnedag was dan ook: "Briljant mooie dag in Rotterdam".

Maandag, tweede pinksterdag, is de D66 campagnebus met onder meer de gehele top 5 van de Europese kandidatenlijst en Boris van der Ham i in Amsterdam: http://www.d66.nl/bustour.

Bekijk de D66 Europa website voor meer informatie over de campagne: http://www.d66.nl/Europa.

Of volg de Europa Ja campagnebus online met video en foto's:

http://youtube.com/d66campagne

http://twitter.com/d66

http://flickr.com/democraten66