Media (BNR De Wereld) - Het Buitenland Pleidooi

Met dank overgenomen van M.R. (Marietje) Schaake i, gepubliceerd op donderdag 19 november 2015, 2:06.

Op 19 november sprak Marietje Schaake in het BNR radioprogramma ‘De Wereld’ over de noodzaak van een steviger buitenlands- en veiligheidsbeleid in Europa.

Schaake: “Elk land in Europa wil van alles een klein beetje. Maar als we beter samenwerken en heldere keuzes maken, kunnen we veel sterker staan als Europa op dat wereldtoneel in een tijd en omgeving waarin aan onze zuid- en oostgrens grote dreiging is.”

“De discussie in de 28 lidstaten lijkt vaak pas te beginnen op het moment dat het ons eigen, nationale grondgebied raakt. Terwijl de dreiging van terreur, de gevolgen van de oorlog en de opkomst van ISIS in Syrië en Irak overuidelijk waren. We moeten niet wachten tot de volgende crisis om nu te zorgen dat we de grote uitdagingen van de wereld van vandaag aankunnen. Die 28 lidstaten kunnen samen zorgen voor een beter buitenlands- en defensiebeleid. Dat is geen luxe maar noodzaak. Dat zien we deze week eens te meer.”

Beluister hier het volledige fragment terug.

Tags: BNR, Buitenlandse Zaken, De Wereld, defensie, defensiebeleid, Europees Parlement, ISIS, nabuurschapsbeleid, rol EU in de wereld, Syrië, veiligheid, veiligheidsbeleid

Laat opmerkingen en commentaar formulier

Tonen geen opmerkingen en commentaar formulier

Geen reacties

Breng de conversatie op gang door op dit artikel te reageren!

Schrijf een reactie

Naam *

E-mail (wordt niet gepubliceerd) *

Website

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: