Stikstof Vragenuur - Webinar

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op zondag 16 oktober 2022.

Vanuit de fractie Tweede Kamer organiseerden we ons eigen Vragenuur over Stikstof. Leden van BBB hebben de afgelopen dagen vragen kunnen stellen over het rapport Remkes en de kabinetsreactie. Caroline van der Plas en Femke Wiersma hebben hiervan de meeste vragen beantwoord in een webinar/video.

Johan Remkes presenteerde 5 oktober zijn rapport aan het kabinet voor het stikstofprobleem. In zijn boodschap stond hij stil bij de noodzaak om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten, zodat er onder andere vergunningsruimte komt voor het legaliseren van de PAS-melders. Ook had hij aandacht voor de emotie die er leeft bij boeren. Of zoals Remkes dit treffend verwoorde: ‘De oprechte wanhoop in de ogen van redelijke mensen’. In zijn advies heeft Remkes met name aandacht voor de natuurdoelen, kritische depositie waarde (KDW), PAS-melders, het ‘stikstofkaartje’ en innovatie. BBB is op veel van deze plannen zeer kritisch en snapt dat er veel vragen zijn rondom dit rapport.

Afgelopen vrijdag 14 oktober heeft het kabinet een Kamerbrief verzonden met een bijlage over hoe het nu verder moet. Leden van BBB kregen de mogelijkheid om een vraag te stellen aan ons die we via onderstaande video hebben beantwoord.

Ook na de opnames kregen we nog vele vragen binnen. Sommigen waren al eerder gesteld, maar er zaten ook nieuwe tussen. We plaatsen deze week de antwoorden op alle ingediende vragen op onze website.

Bekijk hier onder de webinar (duur 1 uur)