Voorkom verdere escalatie tussen Azerbeidzjan en Armenië

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op woensdag 19 oktober 2022.

Het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan wordt de laatste weken steeds heftiger. Wat BBB betreft moet de Europese Unie zich duidelijker hier tegen uitspreken en zich inzetten om verdere escalatie te voorkomen.

Het is een ingewikkeld conflict, lees hier wat er tussen deze landen speelt.

BBB volgt de ontwikkelingen rond de spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan nauwgezet. Het bloedvergieten en de mensenrechtenschendingen in de strijd om Nagorno-Karabach veroordelen wij zeer. Wie zich daar schuldig aan maakt moet daarvoor berecht worden. Armenië komt internationaal steeds verder in het nauw tussen Turkije en Azerbeidzjan, en ondertussen durft de EU zich nauwelijks uit te spreken vanwege de gasimport vanuit Baku.

BBB steunt de Europese waarnemingsmissie naar de grens om nieuwe escalatie te voorkomen. Het gesprek tussen de leiders van beide landen wat in Praag gevoerd werd onder leiding van de franse President Macron is mogelijk het begin van toenadering.

Hopelijk kan er ingezet worden op een oplossing die perspectief biedt in de langere termijn; eentje waar de bevolking van Artsach een vredige toekomst tegemoet gaat.”

Bron foto: NOS