BBB stapt naar NCTV om actie ex-terroriste Soumaya Sahla

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023.

Gepubliceerd op: 31-10-2023

Uit onderzoek van Ton F. van Dijk voor HP/De Tijd bleek dat ex-terroriste Soumaya Sahla de afgelopen maanden gesproken heeft gevoerd waarin zij suggereerde ‘adviseur’ te zijn van BBB en betrokken te zijn bij rekrutering van politici voor een ‘zakenkabinet’. Dit deed zij echter zonder medeweten van BBB. Wij hebben de kwestie gemeld bij de Nationaal Coördinator Terrorismeen Veiligheid en de BVA (beveiliging Tweede Kamer). Tegelijkertijd heeft Caroline van der Plas om een risicoanalyse gevraagd over wat deze informatie voor onze veiligheid kan betekenen.

Caroline van der Plas heeft Soumaya Sahla nog nooit ontmoet of gesproken. ‘We hebben het artikel van HP/De Tijd voor publicatie gezien en zijn hiervan geschrokken. Wij benadrukken dat BBB nooit opdracht heeft gegeven aan Soumaya Sahla om mensen te werven voor een positie in een mogelijk kabinet. Caroline heeft nog nooit enig contact met haar gehad.’ aldus Henk Vermeer, mede-oprichter en ambtelijk secretaris BBB-fractie.

Sahla werkte volgens het onderzoek van HP/De Tijd samen met Roy de Ruiter. De Ruiter is als militair adviseur verbonden aan het defensienetwerk van BBB. ‘Gezien haar contacten met een van onze defensie-adviseurs Roy de Ruiter, drager van de Militaire Willemsorde, hebben we besloten om, ondanks het feit dat we op geen enkele manier door hem in welke richting dan ook zijn gepusht, het contact voorlopig met hem te bevriezen. Wat hier precies speelt moet eerst tot op de bodem worden uitgezocht.’

Deel dit artikel