Samen strijden voor een BBBeter Nederland!

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op woensdag 1 november 2023.

Gepubliceerd op: 01-11-2023

Voor de BBB is de overheid een buurman (of buurvrouw). Maar wel eentje die op gepaste afstand van het erf blijft. Vertrouwen wat mensen zelf willen en kunnen. Daar zijn ze prima toe in staat.

Nederland gaat over de regio’s en hoe bijzonder die allemaal zijn. Dat is het mooie van Nederland: die lappendeken van regio’s met hun eigen tradities, hun eigen folklores, hun eigen taal, hun eigen karaktertrekken. Dat is zo mooi aan Nederland. Zeeuwen, Limburgers, Amsterdammers, Jutters, Volendammers…

Wat heel belangrijk is, is dat die regio’s met elkaar samenwerken en niet concurreren op belangrijke voorzieningen. Want elke regio heeft gewoon recht op z’n bibliotheek, een zwembad, een buurthuis, een buurtsuper, het dorpscafé, de bakker, de slager.

Mensen moeten niet wakker liggen van onnodige zorgen over de zorg, over of een kind een huis krijgt, regels waar ze in vastlopen. Voor de BBB is de overheid een buurman (of buurvrouw).

Maar wel eentje die op gepaste afstand van het erf blijft. Vertrouwen in wat mensen zelf willen en kunnen. Daar zijn ze prima toe in staat.

Iedere dag BBBeter, Kop d’r veur en goan!

Deel dit artikel