Van nieuwkomer tot stabiele factor in de Nederlandse politiek

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op woensdag 22 november 2023.

Gepubliceerd op: 22-11-2023

De BoerBurgerBeweging (BBB) is blij met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de laatste exitpoll krijgt BBB 7 zetels in de Tweede Kamer. Een stijging van 6 zetels sinds de verkiezingen van maart 2021. Daarmee is BBB een stabiele factor geworden in het politieke landschap rechts van het midden. Het geeft ons de mogelijkheid om de partij verder op te bouwen en samen met andere partijen verantwoordelijkheid te nemen voor een Iedere Dag BBBeter Nederland.

“Na een spannende verkiezingscampagne, waarin enorm veel werk is verzet door al onze vrijwilligers en medewerkers, zijn we blij met de ontknoping van vandaag”, zegt Caroline van der Plas. “Bij de oprichting van BBB was ons doel om binnen tien jaar te komen tot 4 à 5 zetels. En kijk eens waar we nu staan!

De verpletterende overwinning in alle provincies bij de Provinciale Statenverkiezingen legde de lat heel hoog voor deze vervroegde Tweede Kamer verkiezingen. Dat we slechts vier jaar na onze oprichting al op 7 zetels staan, overstijgt al onze verwachtingen. Dit is een duidelijk signaal dat Nederland klaar is voor verandering en voor een Iedere dag BBBeter Nederland.”

Verantwoordelijkheid nemen

Met BBB in het bestuur in 10 van de 12 provincies en 16 van de 21 waterschappen, met 137 Provinciale Statenleden, 19 gedeputeerden, 118 waterschapsbestuurders en 16 Eerste Kamerleden leveren we een positieve bijdrage en bouwen we dagelijks aan een BBBeter Nederland. We laten zien dat we verantwoordelijkheid nemen en bieden perspectief voor boeren, burgers en ondernemers en de regio’s in Nederland. De regio’s waarvoor BBB altijd de frontstrijder is geweest en zal blijven.

Samen aan de slag voor een BBBeter Nederland

Nu de resultaten van de Tweede Kamer verkiezingen bekend zijn, is het tijd om aan de slag te gaan! BBB is vastberaden om te werken aan speerpunten zoals het verminderen van immigratie, het verbeteren van bestaanszekerheid en het realiseren van meer woningen. Maar bovenal de menselijk maat, in de politiek en bij de overheid, weer bovenaan te zetten.

Het echte werk gaat vandaag beginnen! We nemen graag deel aan coalitiegesprekken voor een nieuwe regering, waarbij wij geen kiezers en daarmee geen enkele partij uitsluiten.

Deel dit artikel