Steeds meer BBBondgenoten

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op dinsdag 28 november 2023.

Gepubliceerd op: 28-11-2023

BBB is zeer verheugd dat er zich continu lokale politieke partijen aanmelden die BBBondgenoot willen worden. BBB deed in 2022 niet mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen, maar zal in 2026 wel deelnemen. Lokale partijen met het BBB-gen konden en kunnen zich melden voor het BBBondgenootschap; een samenwerking die zowel de lokale partij als BBB versterkt.

“Belangrijk is dat BBB geen invloed heeft op het lokaal verkiezingsprogramma; het moet uiteraard wel in lijn zijn met onze BBB missie en visie”, zo bevestigt BBB secretaris Elly van Wijk.

Bij de BBB Familie

Onlangs werd bijvoorbeeld de intentie-overeenkomst ondertekend met de Boer&Burger Partij Midden Groningen. Kor Hoving, fractievoorzitter van deze lokale partij, meldt “trots en blij” te zijn dat zijn lokale partij nu ook formeel BBBondgenoot is. B&B Midden Groningen behoort nu echt tot de BBB Familie.

In de haarvaten

Ook in Den Helder is er een lokale overeenkomst met BBBondgenoot Behoorlijk Bestuur. Fractievoorzitter Mirjam Dijk vindt dit een bevestiging van een mooie samenwerking met BBB: “Het voelt goed als lokale partij ook contacten te hebben met een landelijke partij die in jouw haarvaten zit”. Binnenkort worden er nog meerdere intentie-overeenkomsten met BBBondgenoten ondertekend. Zo zijn er links en rechts al goede en enthousiaste gesprekken geweest en er zitten nog meer BBBondgenoten in het verschiet!

Meer informatie

Hier ziet u welke BBBondgenoten al aangesloten zijn en leest u meer informatie over het BBBondgenootschap.

Deel dit artikel