Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken inzake de halfjaarlijkse stand van zaken van toezeggingen - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2020

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. C toegevoegd aan wetsvoorstel 35300 V - Vaststelling begroting Buitenlandse Zaken 2020 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2020; Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken inzake de halfjaarlijkse stand van zaken van toezeggingen
Document­datum 04-03-2020
Publicatie­datum 04-03-2020
Nummer KST35300VC
Kenmerk 35300 V, nr. C
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

2020

Vergaderjaar 2019-

35 300 V

Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2020

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 3 maart 2020

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft op 28 januari 2020 een brief gestuurd aan de Minister van Buitenlandse Zaken inzake de halfjaarlijkse stand van zaken van toezeggingen die door de bewindspersonen aan de Eerste Kamer zijn gedaan.

De Minister heeft op 2 maart 2020 gereageerd.

De vaste commissies voor Europese Zaken1 en voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking2 brengen bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier voor dit verslag,

Bergman

1    Samenstelling Europese Zaken:

Essers (CDA), Backer (D66), Faber-van de Klashorst (PVV), Van Apeldoorn (SP) (ondervoorzitter), De Boer (GL), Van Dijk (SGP), Koole (PvdA), Oomen-Ruijten (CDA) (voorzitter), Stienen (D66), Teunissen (PvdD), De Bruijn-Wezeman (VVD), Van Rooijen (50PLUS), arbouw (VVD), Van Ballekom (VVD), Beukering (FVD), Bezaan (VVD), Cliteur (FVD), Geerdink (VVD), Gerbrandy (OSF), Huizinga-Heringa (CU), Karimi (GL), Otten (Fractie-Otten), Vendrik (GL), Vos (PvdA), Van Wely (FVD)

2    Samenstelling Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking:

Faber-van de Klashorst (PVV), Ganzevoort (GL), Van Apeldoorn (SP) (voorzitter), Van Dijk (SGP), Jorritsma-Lebbink (VVD), Knapen (CDA), Oomen-Ruijten (CDA), Koole (PvdA), Teunissen (PvdD), Van Rooijen (50PLUS), arbouw (VVD), Van Ballekom (VVD) (1e ondervoorzitter), Beukering (FvD), Bezaan (PVV), Dittrich (D66), Gerbrandy (OSF), Huizinga-Heringa (CU) (2ondervoorzitter), Karimi (GL), Kluit (GL), Moonen (D66), Otten (Fractie-Otten), Van Pareren (FVD), Vos (PvdA), Van Wely (FVD)

kst-35300-V-C ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE EERSTE KAMER DER STATEN-GENERAAL

Aan de Minister van Buitenlandse Zaken Den Haag, 28 januari 2020

De Eerste Kamer maakt halfjaarlijks de stand van zaken op ten aanzien van de toezeggingen die door de bewindspersonen aan deze Kamer zijn gedaan.

Door middel van deze brief attendeer ik u op het gebruikelijke halfjaarlijkse overzicht van openstaande en deels voldane toezeggingen. Vandaag ontvangt u digitaal een overzicht van de toezeggingen waarvan de termijn volgens onze informatie op 1 januari 2020 is verstreken. De lijst is terug te vinden via de volgende link:

Rappel: https://www.eerstekamer.nl/ rappel?rappel=vl5ndjd1cwi6&ministerie=vghyngkof7kc

Teneinde een geactualiseerd overzicht aan de verantwoordelijke commissie(s) voor te kunnen leggen, verneemt de Kamer graag vóór vrijdag 6 maart 2020 eventuele correcties en een prognose van de termijnen waarop de toezeggingen zullen worden nagekomen.

De Eerste Kamer tracht de toezeggingenregistratie zo actueel mogelijk te houden. De Kamer en de regering zijn er derhalve bij gebaat als brieven, nota's en dergelijke, die samenhangen met toezeggingen aan de Eerste Kamer, rechtstreeks aan deze Kamer worden gezonden, onder vermelding van het toezeggingenregistratienummer.

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal,

J.A. Bruijn

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 2 maart 2020

Graag bied ik u hierbij de reactie aan op uw verzoek van 28 januari 2020 met kenmerk 166207.12u inzake het halfjaarlijks rappel toezeggingen.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

S.A. Blok

  • 1. 
    Toezegging Vergadering Parlementaire Assemblee en werklast EHRM (32.125 en 32.123 V) (T01191)

Zoals aangegeven in de brief «Vragen omtrent toezegging inzake vergadering parlementaire assemblee en werklast EHRM» d.d. 24 juni 2019 ben ik bereid om een vergadering van PACE bij te wonen.

Aan de hand van de zittingsweken van PACE zal in ieder geval in deze kabinetsperiode een bezoek worden gepland, in overleg met de voorzitter van de Nederlandse PACE-delegatie.

  • 2. 
    Toezegging Toezending conceptversie richtlijn gelijke behandeling (22.112 / 31.544, CK) (T01237)

De richtlijn verkeert nog niet in de besluitvormende fase. Wanneer deze fase wordt bereikt, zal de conceptrichtlijn aan uw Kamer worden toegezonden. Tevens wil ik uw Kamer verzoeken de behandeling van deze toezegging over te dragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  • 3. 
    Toezegging Top over de toekomst van de Raad van Europa (34.166) (T02273)

Er zijn geen concrete plannen om een Raad van Europa top te organiseren op niveau staatshoofden en regeringsleiders. Bij een eerstvolgende gelegenheid wordt u nader geïnformeerd over de toekomst van de Raad van Europa.

  • 4. 
    Toezegging Artikel 7-procedure (35.000) (T02656)

Graag verwijs ik naar de brief «Verslag Raad Algemene Zaken 16 september 2019» d.d. 20 september 2019.

Eerste Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 300 V, C 4


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.