NOS Europa Kiest: Uitslagen Europa, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 7 juni 2009 21:00 - 23:40
plaats Hilversum

In de eerste week van juni staan de Europese Verkiezingen bij de NOS in het middelpunt van de belangstelling.

Voor de ‘uitslagenavond Europa’ is correspondent Paul Sneijder teruggereisd naar Brussel. Vanuit het gebouw van het Europees parlement i volgt hij de binnenkomende uitslagen uit de verschillende Europese landen. Die avond zal er zeker geen einduitslag bekend worden. Wel zullen er naar verwachting één of meerdere exit polls uit verschillende landen komen op basis waarvan er een voorspelling kan worden gedaan over de verdeling van de 736 Europese parlementszetels. Philip Freriks spreekt vanuit de NOS-studio in Hilversum met Paul Sneijder over de Europese stembusgang en de nieuwe machtsverhoudingen binnen Europa. Ook spreekt hij met diverse NOS-correspondenten in Europese landen over het verloop van de verkiezingsdag, de opkomst en de verwachte uitslag. Paul Sneijder op zijn beurt vraagt reacties aan Europese lijsttrekkers uit Nederland, die de uitslag vanuit de Europese hoofdstad Brussel volgen.

Het tijdstip van de uitzending op Nederland 2 (21.30-22.30uur) is onder voorbehoud. Dit kan nog wijzigen als blijkt dat de uitslagen later bekend worden.

Europese Verkiezingen bij de NOS Radio

Voor de ‘uitslagenavond Europa’ komt de uitzending op Radio 1 deels uit Hilversum en deels uit Brussel. In de Hilversumse studio zit Bert van Slooten. Hij ontvangt gasten en schakelt geregeld over naar Brussel, waar Chris Ostendorf in het gebouw van het Europees parlement i de Europese uitslagen volgt. Ook spreekt Van Slooten met NOS-correspondenten die vanuit hun standplaatsen de verkiezingen volgen. In Brussel verzamelt Ostendorf reacties van de daar aanwezige Europese lijsttrekkers.

De uitzending op Radio 1 is van 21:00 tot 23:00.


1.

Meer over...