Politiek Café Amsterdam West - Politieke monitor

Politieke monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

Politiek Café Amsterdam West

Amsterdam
© PDC
datum 25 februari 2011 20:00
plaats Amsterdam
locatie Grand café Fossa (Bos en Lommerplantsoen 10) Toon locatie
aanwezigen F.H.G. (Frank) de Grave i, K. (Kim) Putters i, Ch.P. (Tof) Thissen i, J.P. (Joris) Backer i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Het Amsterdamse Verkiezingsdebat met kandidaat Eerste Kamerleden

Het Politiek Cafe Amsterdam West is een initiatief van de politieke partijen uit de raad. Deze keer staat het Politiek Café in het teken van de aanstaande verkiezingen op 2 maart. Kandidaat Eerste Kamerleden zullen met elkaar in debat gaan over 2 actuele thema's: Veiligheid en Onderwijs. Deze onderwerpen spelen momenteel zowel in het stadsdeel als in de landelijke politiek.

De deelnemende Kamerleden zijn Tof Thissen (GroenLinks), Arjen Vliegenthart (SP), Frank de Grave (VVD), Joris Backer (D66) en Kim Putters (PvdA). De discussie wordt geleid door Fouad Sidali en er is cabaret van Maarten van Voornveld.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen!

Locatie: Grand Café Fossa, Bos en Lommerplantsoen 10, Amsterdam

Datum en tijd: vrijdag 25 februari, 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...