Protestactie Borssele 2, Nee!, Middelburg

Het Stadhuis van Middelburg
datum 22 december 2011 12:00
plaats Middelburg, Middelburg
locatie Poelendaelesingel 10 Toon locatie
aanwezigen M.B. (Marijke) Vos i, M. (Mariko) Peters i, J. (Judith) Sargentini i, B. (Bas) Eickhout i, L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Dde investering in een vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale bij Borssele stond op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van Delta op 22 december. Er was een actie gepland om ze ervan te overtuigen dat een tweede kerncentrale er niet moet komen. Inmiddels is het besluit over het starten van de voorbereidingsprocedure uitgesteld tot juni volgend jaar.

De organisatie maakt bekend dat de actie donderdag wel doorgaat. Meer informatie vanaf vrijdag 16 december op de actiewebsite.

Liesbeth van Tongeren:

Ik hoop dat van uitstel afstel komt. GroenLinks zal daar alles aan doen.

Lees meer


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...