Coördinator Centrum Jeugd en Gezin, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 22 mei 2014
plaats Amersfoort
locatie Regardz Eenhoorn Amersfoort Toon locatie
organisatie Binnenlands Bestuur (BB) i

De training gaat niet over de inhoud van het jeugdbeleid. De training gaat over de zoektocht naar de rol van coördinator.

  • Worstelen met de rol
  • Afspraken maken, hoe doe je dat?
  • Onderzoek naar de bronnen van managen zonder macht
  • Spelletjes die in organisaties worden gespeeld
  • Communicatiestijlen

Volledige omschrijving

Bestemd voor

Coördinatoren Centrum Jeugd & Gezin die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het Centrum voor Jeugd & Gezin en op zoek zijn naar de mogelijkheden om dit proces te managen zonder de formele macht te hebben. Aan de training nemen minimaal 10 en maximaal 12 personen deel.

Leerdoelen

De doelstelling van de training is de deelnemers inzicht te geven in:

  • Het vinden, maken en pakken van de rol van Coördinator CJG
  • De bronnen van managen zonder macht
  • De verschillende communicatiestijlen

Trainer

  • Dhr. R. Bekking

Meer informatie over trainer

Ervaringen

5 cursisten hebben deze training gewaardeerd met gemiddeld cijfer van 8.6!

Bekijk alle ervaringen

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.995,- (excl. BTW) per persoon.

Dit bedrag is incl. catering en documentatiemateriaal. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Twee weken voor aanvang van de cursus zenden wij u een bevestiging , routebeschrijving en een factuur.

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een certificaat.

Inschrijven

Meer informatie

Inhoudelijke informatie

Liesbeth Bergsma

Manager Opleidingen

Telefoon : 077 475 80 18

E-mail: cursus@kluwerschulinck.nl

Organisatorische informatie

Kiene Zandbergen

Coördinator Opleidingen

Telefoon : 0172 46 63 69

E-mail : cursus@kluwerschulinck.nl

Wilt u deze cursus met meerdere collega's volgen? Zijn uw wensen en behoeften zeer specifiek? Dan vormt een Incompany training de ideale oplossing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Bergsma, telefoonnummer 077 475 80 18 of cursus@kluwerschulinck.nl

Omschrijving

De coördinator staat voor de taak alle aanbieders bij elkaar te brengen en dat vraagt nog al wat van die coördinator. De coördinator, vaak afkomstig vanuit de inhoud, moet kunnen leidinggeven, coördineren, netwerken, samenwerken, overtuigen en enthousiasmeren...: De coördinator is een manager zonder macht. Als je niet de formele macht hebt, wat zijn dan de bronnen die je kunt aanboren?

Hiertoe is een vierdaagse training ontwikkeld die niet over de inhoud van het jeugdbeleid gaat, maar over de zoektocht naar de rol van coördinator CJG, de manager zonder macht.

Aan de training nemen minimaal 10 en maximaal 12 personen deel.

Inhoud van de training

  • Worstelen met de rol
  • Afspraken maken, hoe doe je dat?
  • Onderzoek naar de bronnen van managen zonder macht
  • Spelletjes die in organisaties worden gespeeld
  • Communicatiestijlen

Hier-en-nu

In de training wordt gewerkt in het hier-en-nu. Dat houdt in dat er gewerkt wordt met datgene wat er tijdens de trainingen gebeurt. Er wordt een vertaalslag gemaakt naar de praktijk van elke dag. Dat is spannend en soms confronterend. Deelnemers wordt een spiegel voorgehouden. Het maakt echter ook dat er optimaal rendement uit de trainingen wordt gehaald.

Visie op leren

Leren doe je als je iets nooit meer vergeet. Je vergeet het niet, omdat het op het juiste moment, door de juiste persoon, in de voor jou passende woorden en toon werd gecommuniceerd. Bij een leertraject is het van belang voor de deelnemers de omstandigheden te creëren waarbij leren mogelijk wordt gemaakt. In onze aanpak besteden we daar de nodige aandacht aan.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn aandeel in het leertraject. Om dit te laten slagen wordt er een actief beroep gedaan op alle deelnemers. Deelnemers worden actief aangesproken op hun bijdrage en er wordt verwacht dat zij ook sturing geven aan hun eigen leer- en ontwikkelingsproces. Diversiteit is toegestaan, vanuit het principe van professioneel handelen. De trainer/begeleider is ook inspirator, hulpmotor en begeleider. De deelnemers doen het zelf.

Intake

Met de deelnemers wordt een telefonisch intakegesprek gehouden. Het doel daarvan is dat de verwachtingen tussen deelnemers en trainer goed op elkaar worden afgestemd. Tevens wordt informatie uit de intake gebruikt bij de definitieve invulling van het (maatwerk-)programma. Het intakegesprek duurt ongeveer een half uur.

Vertrouwen

Wij werken op basis van een vertrouwensrelatie tussen trainers en deelnemers. Daarom zal geen informatie uit de trainingen door de trainers naar buiten worden gebracht. Van de deelnemers wordt hetzelfde verwacht. In onze optiek staat bij de training de ontwikkeling en het zelfinzicht van de deelnemers centraal.

Samenwerking BMC en Kluwer

BMC is een toonaangevend bureau voor advies en management voor de non-profit sector. De trainingen worden verzorgd door trainers die naast jarenlange trainerservaring, ook ervaring hebben binnen het werkveld van de gemeentelijke en provinciale overheid.

Programma

De cursusdagen zijn van 9.00 tot 16.30 uur

09.00 uur Ontvangst

09.30 uur Aanvang programma

10.45 uur Pauze

11.00 uur Vervolg programma

12.30 uur Lunch

13.30 uur Vervolg programma

14.45 uur Pauze

15.00 uur Vervolg programma

16.30 uur Einde programma

Trainer

Dhr. R. Bekking

Ruim 11 jaar trainer en coach.

De heer Bekking heeft uitgebreide leidinggevende ervaring en ervaring met het geven van communicatietrainingen en individuele en teamcoaching.


1.

Binnenlands Bestuur (BB)

Deze instantie biedt ambtenaren en bestuurders in alle lagen van de overheid een kwalitatief platform van communicatie. Binnenlands Bestuur bedient middels een weekblad, website, nieuwsbrief, masterclasses en evenementen deze gehele doelgroep van nieuws, achtergrond en opinie op het gebied van binnenlandse bestuurlijke aangelegenheden. Ook brengt zij vacatures bij overheidsinstanties onder de aandacht.

Binnenlands Bestuur zag in januari 1980 het levenslicht. Destijds stak de redactie al haar tijd in de opmaak van het weekblad. De doelstellingen weken indertijd niet veel af van de hierboven aangehaalde speerpunten. Onder invloed van de digitalisering kregen de werkzaamheden van de instantie ook online gestalte. Binnenlands Bestuur wordt uitgegeven door Wolters Kluwer.

2.

Meer over...