Hillegersberg-Schiebroek

Met dank overgenomen van R.E. (Roald) van der Linde i, gepubliceerd op dinsdag 4 september 2012, 11:00.

Mijn ‘homeground’ is Hillegersberg-Schiebroek, een prachtig stukje Rotterdam met veel groen, mooie winkels, uitstekende sportvoorzieningen en weinig criminaliteit. Dat wil iedereen zo houden.

Intussen staat de wereld niet stil. Alles wijst erop dat de verbindingsweg A13-A16 dwars door het Bergse Bos wordt gelegd, er zijn voortdurend plannen met Rotterdam - The Hague Airport, we hebben te maken met ‘stedelijke verdichting’ - zeg maar het volbouwen van stukjes groen. Ik krijg daar veel vragen over en die verdienen een eerlijk antwoord.

De VVD vindt de ontsluiting van Rotterdam van groot belang. Politiek Den Haag heeft 40 jaar getreuzeld met de A4, waardoor de verkeersdruk onbeheersbaar is geworden. We moeten met onze infrastructuur vooruitdenken. Maar dan wel op de goede manier. Het is 2012 en we stellen eisen die passen bij de 21e eeuw: we willen het niet horen, niet zien en niet ruiken. Bij een weg is dat overigens gemakkelijker dan bij een luchthaven.

Verwacht u van een lid van de Tweede Kamer geen platte belangenbehartiging: hij of zij zit er voor het hele land. Maar een goed Kamerlid heeft wel een luisterend oor, houdt contact met zijn of haar omgeving en brengt de boodschap over in Den Haag. Vandaar de leus: de Tweede Kamer kan wel wat Hillegersberg-Schiebroek gebruiken.