Expertmeeting in Roosendaal over Maintenance Valley

Station Roosendaal

Het Nederlands Debat Instituut organiseert in opdracht van het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland op vrijdag 7 december een expertmeeting in Roosendaal. Onder anderen Europarlementariërs Judith Merkies (PvdA), Lambert van Nistelrooij (CDA) en Toine Manders (VVD) zullen een bijdrage leveren. Het thema is Maintenance Valley - een cluster bedrijven in West-Brabant dat zich concentreert rond het onderhoud van vliegtuigen.

Hoe gaat de samenwerking tussen bedrijven in Maintenance Valley? Is er een goede synergie tussen onderwijs, overheid en ondernemers? Wordt er grensoverschrijdend samengewerkt en hoe kunnen Europese fondsen optimaal benut worden? Wat betekent Maintenance voor de werkgelegenheid en voor het lokale en regionale bestuur?

Programma

15.00 Inloop met koffie en thee

15.30 Opening door dagvoorzitter Rogier Elshout

15.35 Inleiding op het thema

15.40 Introductie door Europarlementariërs Lambert van Nistelrooij (CDA), Toine Manders (VVD) en Judith Merkies (PvdA)

15.45 Thema 1: Grensoverschrijdende samenwerking. Rondetafelsessie en introductie door Wim van Cauwenberghe - Maintenance-evangelist

16.25 Uitdagingenveiling

16.45 Thema 2: Europese kansen en fondsen. Rondetafelsessie en introductie door Europarlementariër Lambert van Nistelrooij

17.20 Afsluiting met Europarlementariërs en netwerkborrel

Bijwonen en aanmelden

Wilt u erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar Lianne de Jong, jong[at]debatinstituut.nl. Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u haar bellen op 035 - 625 20 50.

Locatie en route

De bijeenkomst vindt plaats in De Kring, Kerkstraat 1, 4701 HT Roosendaal.


1.

PvdA-delegatie Europees Parlement

De PvdA i is met zes leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De PvdA-leden maken deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

De PvdA is sinds de eerste verkiezingen voor het EP in 1979 vertegenwoordigd in het Parlement. Haar beste resultaat behaalde zij bij de verkiezingen van 1979 en 1984, toen zij op 9 zetels uitkwam. Bij de verkiezingen voor het EP van 2009 en 2014 ging de PvdA een lijstverbinding aan met GroenLinks i. Paul Tang i was de lijsttrekker bij deze verbinding.

2.

Meer over...