Toine Manders spreekt op 7 januari in Flevoland, Lelystad

Lelystad, zuil van Lely
datum 7 januari 2014 19:00
plaats Lelystad
locatie Woonzorgcentrum Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201 Toon locatie
aanwezigen A.J.M. (Toine) Manders i e.a.
organisatie 50PLUS i

Toine Manders, de lijsttrekker van 50PLUS voor de Europese Verkiezingen, komt dinsdag 7 januari naar de provincie Flevoland. Hij vertelt deze avond wat hij voor 50PLUS wil gaan doen in het Europees Parlement en wat Europa voor 50PLUS kan betekenen.

Ook komt Manders om te luisteren naar wensen en ideeën die leven onder de burgers in het algemeen en de 50PLUS-sympathisanten in het bijzonder. De Europese Verkiezingen zijn op 22 mei 2014.

De bijeenkomst in Flevoland begint om 19.30 uur in de Centrumzaal van Woonzorgcentrum Hanzeborg aan de Koningsbergenstraat 201, 8232 DC Lelystad. Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom.

De 57-jarige Toine Manders legde 2 november in de algemene ledenvergadering van 50PLUS de leden uit, dat hij in het Europees Parlement namens 50PLUS zich onder meer zal inzetten voor zogeheten tandembanen. Dat zijn banen waarbij ouderen hun ervaringen aan jongeren overdragen in het werkproces.

Manders vindt ook dat Europese landbouwgelden moeten worden gebruikt om te voorkomen dat (voorzieningen in) dorpen op het platteland verdwijnen.

Ook wil hij dat het pensioenstelstel een Nederlandse aangelegenheid blijft en niet in handen van Europa komt.

Manders zit momenteel in zijn derde periode in het Europees Parlement. Hij stond in 1999 bij de VVD op een onverkiesbare plaats, maar werd met voorkeurstemmen gekozen. Ook in 2004 en 2009 behaalde hij voldoende stemmen om rechtstreeks gekozen te worden. In 2006 werd Toine Manders gekozen tot Europarlementariër van het jaar voor de Interne Markt. Ook dit jaar werd hij opnieuw genomineerd en werd hij tweede.

50PLUS heeft met Toine Manders een lijsttrekker die de wegen en mensen in Europa zeer goed kent. Toine Manders heeft in het verleden getoond een klinkende verkiezingscampagne te kunnen neerzetten en beschikt over een zeer groot netwerk. 50PLUS hoopt hier profijt van te hebben.


Inhoudsopgave

  1. 50PLUS
  2. Meer over...

1.

50PLUS

50PLUS is een politieke partij die zich met name richt op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De partij is opgericht in 2011 en kwam in 2012 voor het eerst in de Tweede Kamer. Op dit moment is senator Martin van Rooijen i politiek leider van de partij.

Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde 50PLUS geen zetels. In de Eerste Kamer heeft de partij één zetel. In het Europees Parlement zetelt 50PLUS momenteel niet.

2.

Meer over...