Jesse Klaver naar HO debat Haagse Studentenvakbond, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 januari 2014 17:00
plaats Den Haag
locatie Atrium Haagse Hogeschool, jJohanna Westerdijkplein, Den Haag Toon locatie
aanwezigen I.K. (Ingrid) van Engelshoven i, J.J. (Jasper) van Dijk i, J.F. (Jesse) Klaver i, M. (Mohammed) Mohandis i, P.J. (Pieter) Duisenberg i, M.R.J. (Michel) Rog i, P.H. (Paul) van Meenen i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Wat gaat 2014 het hoger onderwijs bieden? Wat wil je zelf dat voorop komt te staan? Het Haags Hoger Onderwijs Debat opent de discussie op 14 januari, met de woordvoerders uit de Tweede Kamer, studenten en bestuurders.

Zoals in eerdere jaren hebben de Haagse Studentenvakbond en ScienceGuide hiertoe de handen ineen geslagen. Het debat wordt gehouden in het atrium van De Haagse Hogeschool, vanaf 17.00 uur. Het startschot voor de discussie geeft de wethouder van Onderwijs van Den Haag, Ingrid van Engelshoven en zij luidt daarmee ‘het kennisjaar’ in.

Vanuit de Tweede Kamer zullen naast Jesse Klaver de volgende politici deelnemen deelnemen aan het debat: Pieter Duisenberg (VVD), Mohammed Mohandis (PvdA), Michel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP), Paul van Meenen (D66) .

U bent van harte welkom. Meldt u aan op info@haagsestudentenvakbond.nl


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...