It's the food, my friend!, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 23 april 2014 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen S.A.M. (Sharon) Dijksma i, F. (Felix) Rottenberg i e.a.
organisatie De Rode Hoed

TAGS: Foodfriend

Het vijfde debat in een zesdelige reeks onder leiding van Felix Rottenberg.

In een dialoog over de toekomst van de landbouw en ons voedsel kan de stem van jonge mensen niet ontbreken. Overal in de wereld zijn meer en meer jongeren zich in toenemende mate bewust van de rol die zij kunnen spelen in de transitie naar een duurzamere en gezondere voedselcultuur. Een belangrijke representant van deze jongeren in Nederland is de Youth Food Movement; onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network. Sinds 2009 timmeren zij aan de weg met de YFM Academie, acties en het jaarlijks terugkerende Food Film Festival, en werken ze aan een ketenbreed netwerk van veranderingsgezinde young professionals in agro en food.

Op deze avond is het woord aan de YFM. Jonge mensen met vernieuwende initiatieven in de landbouw en de voedselketen in Nederland laten hun licht schijnen op onze voedselcultuur. Is het de jeugd die gaat zorgen voor de verandering naar een voedselsysteem dat is vol te houden, met voldoende en betaalbaar voedsel voor iedereen?

Joris Lohman, directeur YFM en bestuurslid bij Slow Food International, over het bouwen aan een internationale beweging van jonge chefs, boeren, wetenschappers, retailers, vissers en voedselproducenten en de transitie naar een gezond en volhoudbaar voedselsysteem.

John Hilhorst, voorzitter NAJK over de rol van jonge boeren in de maatschappij. Slechts 7% van de boeren in Europa is onder de 35. Is het voor jonge mensen nog wel interessant om boer te worden?

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, over de rol van jonge mensen in de voedsel- en landbouwsector.

Een vraaggesprek met drie young professionals die de YFM Academie hebben doorlopen. Hoe gebruiken zij de kennis en het interdisciplinaire netwerk van de YFM in hun eigen werk en werken zij aan verandering? Met Krispijn van den Dries (biologisch akkerbouwer, oprichter voedselcoöperaties) en Selma Seddik (Ahold).

Aan het eind van de avond zal het netwerk van YFM-chefs een good, clean & fair voorproefje van het Food Film Festival verzorgen.

Partners: Youth Food Movement.

Mediapartners: de Volkskrant en foodlog.nl

Deze debatserie is mede mogelijk gemaakt door:

Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Initiatief Bewust Bodemgebruik, Triodos Foundation, Koppert, Eosta en Agrifirm.

Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu en Ecominds i.s.m. de Rode Hoed


1.

Meer over...