De rol van de Europese Unie bij voedselveiligheid: noodzaak of bemoeienis? Kom ook debatteren op 3 maart!, Wageningen - Politieke monitor

Politieke monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

De rol van de Europese Unie bij voedselveiligheid: noodzaak of bemoeienis? Kom ook debatteren op 3 maart!, Wageningen

Kerk in Wageningen
datum 3 maart 2014
plaats Wageningen
aanwezigen A.J.M. (Toine) Manders i, S.F.M. (Felix) Cohen, B. (Bas) Eickhout i e.a.
organisatie Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL) i

In het kader van de aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei organiseert het Informatiebureau van het Europees Parlement i in Nederland in samenwerking met het Voedingscentrum een debat over de rol van de Europese Unie i in de voedingsindustrie. Een panel van sleutelfiguren uit de voedingsindustrie zal samen met een panel bestaande uit Europarlementariërs in discussie gaan over verschillende themas die te maken hebben met de kwaliteit en veiligheid van voedsel in de Europese Unie.

Het evenement zal plaatsvinden op maandag 3 maart van 11:00 - 13:00 in Impulse van de Universiteit van Wageningen. Panelleden bestaan o.a. uit Europarlementariërs Bas Eickhout (GroenLinks i) en Toine Manders (lijsttrekker 50Plus i), alsmede sleutelfiguren uit de voedingsindustrie Felix Cohen (directeur Voedingscentrum), Marc Jansen (Directeur Centraal Bureau Levensmiddelen) en Fleur van der Bruggen (Directeur Communicatie Unilever).

Na afloop is er een lunch op locatie.

Programma

11:00 Inloop met koffie/thee

11:30 Welkomswoord door Eduard Slootweg, hoofd Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland

11:35 Introductie door debatleider André Krouwel, academisch directeur Kieskompas

11:40 Debatronde I: Moet de Europese Unie investeren in voedselbanken?

12:05 Debatronde II: Hoever zou het beleid van de Europese Unie inzake voedselveiligheid moeten reiken?

12:30 Debatronde III: Moet EU schoolfruit verplicht worden op scholen in alle lidstaten?

13:00 Afsluiting en lunch in het Restaurant van de Toekomst

Als u het debat wilt bijwonen, verzoeken wij u vriendelijk een mail te sturen naar Tessa Hermens via theresia.hermens@ep.europa.eu. Deelname aan dit evenement is gratis. Wij hopen u 3 maart welkom te mogen heten bij Impulse van de Universiteit van Wageningen.

Adres:

Impulse Universiteit Wageningen

Stippeneng 2 (gebouw 115)

6708 WE Wageningen


1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement i minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa i - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie i, wat bijzonder praktisch is voor mensen die regelmatig contact onderhouden met beide Europese instellingen, zoals politici, journalisten en belangenbehartigers.

2.

Meer over...