Kopstukken 50PLUS zaterdag 15 maart in Haarlem - Politieke monitor

Politieke monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

Kopstukken 50PLUS zaterdag 15 maart in Haarlem

Gebouw Tweede Kamer in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 maart 2014 10:30
plaats Haarlem
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
aanwezigen J.G. (Jan) Nagel i, A.J.M. (Toine) Manders i, H.C.M. (Henk) Krol i, M.H.H. (Martine) Baay-Timmerman i e.a.
organisatie 50PLUS i

Prominenten van de politieke partij 50PLUS zijn zaterdag 15 maart in Haarlem. Enkelen van hen gaan folderen op de markt in het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei.

Eerder op de dag zijn de prominenten aanwezig op de algemene ledenvergadering van de afdeling Noord-Holland van 50PLUS vanaf 10.30 uur in de stationsrestauratie van Haarlem.

De aanwezige kopstukken van 50PLUS zijn Jan Nagel, voorzitter van en Eerste Kamerlid voor 50PLUS, Toine Manders (foto), lijsttrekker voor de partij voor de Europese verkiezingen, en Martine Baay, Tweede Kamerlid voor 50PLUS.

In hun gezelschap bevinden zich Willem Holthuijzen, statenlid voor 50PLUS in de provincie Noord-Holland en oud-voorzitter van het partijbestuur, en Henk Krol, oud-fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer en nu beoogd lijstduwer voor de Europese verkiezingen.

50PLUS-lijsttrekker Toine Manders bezoekt zaterdag 5 april de stad Nijmegen in het kader van de campagne voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Hij wordt vergezeld door onder anderen Henk Krol.

In de binnenstad van Nijmegen zullen zij aandacht vragen voor de partij 50PLUS. De twee zullen worden bijgestaan door een verkiezingsteam van de Gelderse afdeling van 50PLUS.

Die afdeling houdt eerder in de ochtend, vanaf 10.00 uur, haar ledenvergadering in Theater Lux in Nijmegen. Daarop zullen Manders en Krol ook aanwezig zijn.

Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS verklaarde eerder erop te rekenen dat zijn partij tenminste 1 zetel haalt in het Europees Parlement. Met 26 Nederlandse EP-zetels en de noodzaak een volledige kiesdeler te halen moet 50PLUS in de wekelijkse peiling van De Hond op tenminste 6 Tweede Kamerzetels staan om die ene zetel in het Europees Parlement binnen te halen.


Inhoudsopgave

1.

50PLUS

50PLUS is een politieke partij die zich met name richt op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS i is sinds 31 december 2014 Henk Krol i.

De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel i, Maurice Koopman i en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. Sinds 25 mei 2018 is de Geert Dales partijvoorzitter.

2.

Meer over...