De staat van Nederland door Paul Schnabel, Amsterdam

datum 10 juni 2014 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) Schnabel i e.a.
organisatie De Rode Hoed

TAGS: Hoorcollege, Nederland

Vroeger was alles beter. Dat is voor bijna niemand waar. Toch heeft Nederland wel betere tijdens gekend - tijden van economische groei, van bijna volledige werkgelegenheid, van optimistisch vertrouwen in de politiek en optimisme voor de toekomst. Een driedelige hoorcollege reeks van prof.dr.Paul Schnabel over de staat van Nederland.

Na de Tweede Wereldoorlog werd in Nederland geleidelijk een steeds meer omvattend stelsel van sociale zekerheid, zorg en maatschappelijke voorzieningen opgebouwd. In de Troonrede 2013 wordt een grote verandering in de relatie tussen overheid en burger aangekondigd. Gaat de verzorgingsstaat na ruim een halve eeuw nu echt verdwijnen? Wat houdt participatiesamenleving eigenlijk in en waarom is die overgang nodig of wenselijk? Zijn wij klaar voor de participatiesamenleving?

Prof.dr.Paul Schnabel (1948), socioloog, was van 1998 - 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en is nu o.a. universiteitshoogleraar van de Universiteit van Utrecht en kroonlid van de SER.

Organisatie: Home Academy i.s.m. Rode Hoed


1.

Meer over...