12 mei: Hét groene debat voor de Europese verkiezingen, Den Haag - Politieke monitor

Politieke monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

12 mei: Hét groene debat voor de Europese verkiezingen, Den Haag


HD 12 mei: Hét groene debat voor de Europese verkiezingen

Economie heeft de natuur hard nodig. Op 12 mei vindt hét groene debat voor de Europese verkiezingen plaats in het Huis van Europa. Kom je ook?

Achtergrond:

'Economie heeft de natuur hard nodig'. Dat was de kop boven het opinieartikel van voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en toenmalig voorzitter Roger van Boxtel van IUCN NL in het Financieele Dagblad van 23 november 2010. Wat heeft 'Europa' ons nu en in de toekomst te bieden op dit punt?

De Europese Unie heeft Nederland economische groei gebracht en speelt ook een belangrijke rol in de weg uit de huidige financiële en economische crisis. Tegelijkertijd heeft Europa zich gecommitteerd om het verlies aan natuur te stoppen en te herstellen.

Voor optimale groei en voor een uitweg uit de crisis is vergroening van de economie een belangrijke doelstelling van Europa. Het gaat daarbij om het benutten van kansen door inzet op natuurlijk kapitaal en het adresseren van bedreigingen zoals tekorten aan grondstoffen en klimaatverandering.

Welke stappen moet Europa zetten voor een zo'n sterk mogelijke en duurzame economie? Wat heeft het Europa van na de verkiezingen ons te bieden als het gaat om het verbinden van economie en ecologie? Hoe gaat het Europa van na de verkiezingen zorgen dat het ontwerpen en bouwen mét de natuur (Building with Nature) gebeurt en niet ten koste van die natuur?

Deze vragen worden beantwoord door Nederlandse kandidaten voor het komende Europees Parlement in een debat georganiseerd door IUCN NL, Leaders for Nature en Natuurmonumenten. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij dit debat.

Praktische informatie:

Datum: maandag 12 mei Aanvang: 16.15 uur (ontvangst vanaf 16.00 uur)

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, 2513 AB Den Haag

Toegang: Deelname is gratis, maar u dient zich vooraf aan te melden via EPverkiezingsdebat@natuurmonumenten.nl

Gelet op de beperkte capaciteit van de zaal is uw aanmelding pas geldig nadat u een bevestiging hebt ontvangen.

Programma:

16.00 - 16.15: Inloop, ontvangst met koffie en thee

16.15 - 16.20: Opening door Teo Wams, directeur Natuurmonumenten

16.20 - 17.05: Eerste debatronde Aangrijpingspunt Natural Capital Accounting: meten is weten en wat dan?

17.00 - 17.55: Tweede debatronde - Aangrijpingspunt Building with Nature, natuurinclusief bouwen: hoe kan dit de normaalste zaak van de wereld worden?

17.55 - 18.00: Afsluiting door Maas Goote, algemeen directeur IUCN NL


1.

Meer over...