Nationaal debat toekomst accountantsberoep, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 juli 2014 14:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen F. (Felix) Rottenberg i e.a.
organisatie De Balie i

Het betreft een openbaar debat. >> Meld u hier aan.

Het accountantsberoep moet uiterlijk in september 2014 komen met concrete voorstellen om de kwaliteit en onafhankelijkheid van de beroepsuitoefening te verbeteren en te borgen.

In een op 27 mei aangenomen motie vraagt de Tweede Kamer het accountantsberoep om te komen met concrete voorstellen ter verbetering van de kwaliteit van de accountantscontrole. Daarbij tekent de Kamer aan dat "er zowel in de governance, de aansturing als in het verdienmodel verbeteringen aan te brengen zijn in het borgen van kwaliteit en onafhankelijkheid".

Werkgroep

Om in september met passende voorstellen te komen hebben accountantskantoren en NBA een werkgroep van zeven - merendeels jonge - accountants samengesteld. De input voor de voorstellen wordt door de werkgroep verzameld tijdens een aantal debatten en via gesprekken met stakeholders.

Op 3 juli vindt er een nationaal debat plaats in De Balie. Een aantal opinieleiders uit politiek, bedrijfsleven en accountantsberoep is uitgenodigd. Het debat is ook bedoeld voor leden RvC's, directies, directe klanten, media, (lokale) politici en andere betrokken stakeholders.

Tijd: 14.30-16.30 uur (ontvangst vanaf 14.00 uur)

Start borrel: 16.30 uur

Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Moderator: Felix Rottenberg

>> Meer informatie over het programma


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...