Democratie in Europa, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 maart 2015 19:30 - 22:30
plaats Leiden
aanwezigen P.H. (Pieter) Omtzigt i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Café de Keyzer Kaiserstraat 2-4, 2311 GR Leiden

Sinds 1979 daalt de opkomst voor de Europese verkiezingen of meer recent: De opkomst bij de afgelopen Europese verkiezingen was schrikbarend laag: 37,3% van de Nederlanders bracht hun stem uit.

Op dinsdag 24 maart organiseren de Jonge democraten Leiden-haaglanden in samenwerking met het CDJA Leiden een avond over democratie in Europa. Met ons panel, bestaande uit onder andere Pieter Omtzigt en Josephine Hartmann gaan we vragen beantwoorden als: Zorgt meer democratie in Europa voor meer draagvlak en moet het Europees parlement meer macht krijgen van Europa?

Zorgt meer democratie (of specifieker) democratische legitimiteit van de EU voor meer publieke draagvlak en moet het Europees Parlement meer macht krijgen?

Op 24 maart zullen wij om 20.00 (inloop 19.30) starten in café Einstein te Leiden.

Tot dan!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...