Partijraad ‘Het onderwijs in dienst van de volgende generaties’, Nieuwegein

Ophaalbrug in Nieuwegein

Dat is de vraag waar staatssecretaris Sander Dekker het komende jaar een antwoord op zal formuleren.

Op 13 juni is hij aanwezig bij de Partijraad, zodat hij ook uw mening daarbij kan betrekken.

Tijdens de partijraad wordt er gediscussieerd over de volgende vragen:

  • Hoe moet het onderwijs eruit komen te zien voor maximale kansen op een mooie baan?
  • Hoe zorgt het onderwijs voor weerbare, volwassen en verantwoordelijke individuen?
  • Hoe moet het onderwijs eruit zien om de talenten van de leerlingen maximaal te benutten?

Na een korte inleiding van Sander Dekker zullen enkele leerlingen van het Oosterlicht College uit Nieuwegein hun antwoorden geven op de bovenstaande vragen. Vervolgens worden de aanwezigen in kleine groepjes verdeeld en zullen zij onder leiding van een coach een pitch voorbereiden op één van de drie bovenstaande vragen. Na de pauze worden deze pitches plenair gepresenteerd en bepaalt een panel bestaande uit Sander Dekker, Karin Straus, Pieter Duisenberg en Jan Anthonie Bruijn welke pitch het beste liberale antwoord geeft op elk van de bovenstaande vragen.

Bij uw aanmelding kunt u aangeven bij welke vraag u ingedeeld wilt worden.

U kunt zich tot 11 juni 12.00 uur aanmelden voor de Partijraad via MijnVVD (www.mijnvvd.nl, tab evenementen, keuze voor Partijraad 13 juni 2015) of via partijraad@vvd.nl.

Wij kijken uit naar een interessante discussie!

Locatie

Oosterlicht college

Dieselbaan 10

Nieuwegein

Tijd

10:00-13:00


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...