Kamerbreed- Zaterdag 19/12/15, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 19 december 2015 13:12 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen M. (Mark) Rutte i, P. (Paul) Schnabel i, P.J.G. (Paul) Tang i, G.J.M. (Gert-Jan) Segers i e.a.
organisatie AVROTROS

Gert-Jan Segers (CU), Paul Schnabel (D66) en Paul Tang (PvdA)

Zaterdag zijn in Kamerbreed fractievoorzitter Gert-Jan Segers (Christen-Unie, Tweede Kamer), Paul Schnabel (D66, Eerste Kamer) en Europees delegatieleider Paul Tang (PvdA) te gast.

Segers diende woensdag demotie van afkeuring in tegen het kabinet die op de steun van vrijwel de gehele oppositie kon rekenen. Een stap die de voorman van de Christen-Unie in de Tweede Kamer niet lichtvaardig nam. Waarom vond hij dat de rechtstaat in het geding was? En hoe geloofwaardig is premier Rutte nog?

Paul Schabel was jarenlang directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en zit momenteel voor D66 in de Eerste Kamer. Welk effect heeft de discussie over de Teevendeal op het gemoed van de burger? Wat kan de politiek doen om het vertrouwen te herstellen?

Deze week vond de 15e Europese top van het jaar plaats. Naar het aanziet de laatste in 2015. Weer werd gesproken hoe de vluchtelingenstroom naar Europa kan worden verminderd. Denkt Europarlementariër Paul Tang dat de EU deze crisis te boven komt? Helpt het dat een beperkte groep ‘gelijkgestemde landen’ met de Turken praat? En kan voorkomen worden dat het Verenigd Koninkrijk de Unie verlaat?

Kamerbreed, elke zaterdag na 13 uur op NPO Radio 1.

JW Player goes here


1.

Meer over...