Discussie voltooid leven, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 maart 2016 19:00
plaats Den Haag
aanwezigen P. (Paul) Schnabel i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Onlangs heeft de Commissie van wijzen inzake hulp bij zelfdoding aan mensen die hun leven voltooid achten o.l.v. Paul Schnabel haar adviesrapport inzake de juridische mogelijkheden en de maatschappelijke dilemma’s met betrekking tot hulp bij zelfdoding aan mensen die hun leven voltooid achten naar buiten gebracht. De commissie ziet geen aanleiding om de Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding (WTL) te wijzigen en acht verruiming van de juridische mogelijkheden inzake hulp bij zelfdoding niet wenselijk.

Graag voeren wij vanuit liberaal perspectief een brede discussie over verschillende aspecten die bij hulp bij zelfdoding aan mensen die hun leven voltooid achten een rol spelen.

Datum, locatie en tijd De bijeenkomst vindt plaats op maandag 21 maart 2016 op het Algemeen Secretariaat van de VVD (Mauritskade 21 te Den Haag) en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het programma van de bijeenkomst vindt u in de bijlage.

Aanmelden Leden kunnen zich aanmelden via MijnVVD (www.mijnvvd.nl, keuze voor Discussie Voltooid leven). Geïnteresseerden die geen lid zijn van de VVD kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar strategie@vvd.nl. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...