Staatssecretaris Dijkhoff opent 5 april internationale ONE Conference 2016 over ‘Protecting Bits and Atoms’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 april 2016 - 6 april 2016
plaats Den Haag
locatie World Forum Toon locatie
aanwezigen K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i e.a.
organisatie NCSC

Op 5 en 6 april 2016 vindt in het World Forum in Den Haag de jaarlijkse internationale cybersecurity conferentie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) plaats. De conferentie heeft dit jaar als thema ‘Protecting Bits and Atoms’. De ONE Conference 2016 wordt geopend door staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

De opening vindt plaats op dinsdag 5 april tussen 09.30 uur en 10.00 uur.

Thema ‘Protecting Bits and Atoms’.

Het thema van deze editie is ‘Protecting Bits and Atoms’, wat staat tussen voor de verbinding tussen de fysieke en digitale veiligheid. Digitale middelen maken ons dagelijkse leven tegenwoordig een stuk gemakkelijker. Digitaal en fysiek zijn hierdoor niet los van elkaar te zien en nadrukkelijk met elkaar verbonden. Al deze nieuwe technologieën maken ons ook afhankelijk van zaken die kwetsbaar zijn. Een dag geen toegang tot Facebook of internetbankieren is voor mensen soms erger dan een verstoring van de klassieke nutsvoorzieningen. Maar de impact op de digitale wereld van een uitval of een storing in de fysieke wereld is ook groot, zoals een stroomstoring. Digitale veiligheid - veilig en ongestoord gebruik kunnen maken van ICT-mogelijkheden - is een voorwaarde voor het goed functioneren van de economie en de samenleving. Tijdens de ONE Conference worden de publieke en private deelnemers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen door samen te blijven werken aan innovatieve concepten en slimme coalities te smeden.

Programma

Gedurende de twee dagen spreken bekende namen als Eugene Kaspersky (Kaspersky Lab), Jaya Baloo (KPN) en Katie Moussouris (HackerOne). Ook geven sprekers van onder meer politie, Cisco, verschillende universiteiten, Fox IT, TNO en NCSC presentaties over cryptoware, de toekomst van Europese ISACs, DNS gebruik door providers, drones, honeypots, ethisch hacken, cybercrime en privacy enhancing filtering. Dit jaar is er daarnaast een speciale EU-track met aandacht voor CSIRT-network en de Europese netwerk- en informatiebeveiliging (NIB)-richtlijn die naar verwachting nog tijdens het Nederlandse voorzitterschap ondertekend wordt.

Er worden meer dan 900 deelnemers en 50 sprekers verwacht uit binnen- en buitenland, waaronder (inter)nationale technische specialisten, beleidsfunctionarissen, beslissers en wetenschappers uit publieke en private organisaties en de CSIRT-community.

Kijk voor het programma op: https://www.ncsc.nl/english/conference/programme

Aanmelden One Conference

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het congres. Meer informatie over het programma kunt u verkrijgen via de bijgaande link: https://www.ncsc.nl/conference.

Aanmelden voor de ONE Conference kan tot uiterlijk 30 maart 12.00u via dv.secretariaat@minvenj.nl


1.

Meer over...