Boekpresentatie: Delen en omzien - impact van een anonieme nierdonatie, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 13 oktober 2014 16:00
plaats Amsterdam
locatie Da Costakade 102 Toon locatie
aanwezigen P.A. (Pia) Dijkstra i e.a.
organisatie De Nieuwe Liefde i

In het kader van de Donorweek organiseert de Nierpatiënten Vereniging Nederland in samenwerking met Poiesz Uitgevers een boekpresentatie van Hans Barts boek Delen en omzien, impact van een anonieme nierdonatie. Hans Bart, directeur van de Nierpatiënten Vereniging Nederland, heeft vorig jaar een nier gedoneerd aan een anonieme ontvanger. In dit boek beschrijft hij het proces dat hij heeft doorgemaakt naar de donatie toe, tot een jaar na de operatie. Hans hoopt zo mensen te prikkelen tot reflectie.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Pia Dijkstra, lid van de Tweede Kamer voor D66. Tijdens de bijeenkomst zullen onder anderen professor Luuk Hilbrands, nefroloog en voorzitter Nederlandse Transplantatie Vereniging, en Wim Altena, organisatieadviseur, NVN-lid en zelf getransplanteerd, het woord voeren.

duur: 45 minuten | met naborrel

Deelname aan de bijeenkomst is op uitnodiging. Meer informatie via Kitty Jager.


1.

De Nieuwe Liefde

Stichting De Nieuwe Liefde organiseert publieke programma's over religie, cultuur en maatschappij. Daarnaast is ruimte voor poëzie, muziek en theater en wordt een tijdschrift uitgegeven, Roodkoper. De stichting beheert en verspreidt tevens het werk van dichter en theoloog Huub Oosterhuis, initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting.

2.

Meer over...