One Conference, Den Haag

World forum in Den Haag
datum 16 mei 2017 - 17 mei 2017
plaats Den Haag
locatie World Forum Den Haag Toon locatie
aanwezigen H.G.J. (Henk) Kamp i, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i e.a.
organisatie Ministerie van Economische Zaken (EZ) i, Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) i

Het is één van de grootste internationale cybersecurity conferenties: de One Conference op 16 en 17 mei 2017 in het World Forum Den Haag. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en het Ministerie van Economische Zaken organiseren deze editie met het thema ‘We are all connected’. De One Conference 2017 wordt geopend door minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijkhoff (V&J) en vindt plaats op dinsdag 16 mei tussen 09.15 - 09.30 uur.

Tijdens verschillende sessies zullen circa zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid ingaan op actuele en verschillende onderwerpen zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de aankomende Europese cybersecuritystrategie, cybersecurity in de zorgsector (medical devices), de ethische aspecten van cyber security, cybercrime, Internet of Things (IoT) en (nieuwe) technische kwetsbaarheden.

Verder wordt door het Potomac Institute for Policy Studies de ‘Cyber Readiness Index Netherlands’ gepresenteerd. Het instituut heeft een methode ontwikkeld om te meten of en in hoeverre een land voorbereid is op cyberrisico’s.

Gedurende de twee dagen spreken experts als Mikko Hypponen (F-Secure), Ciaran Martin (NCSC-UK), Herna Verhagen (PostNL), Michael Waksman (Jetico), Reuben Paul (CyberShaolin), Rob Bertholee (AIVD), Daniel Castro (ITIF), Marcel Veening (Divitel & Secure Software Alliance), Saket Modi (Lucideus Tech) en Joshua Corman (I am the Cavalry & Atlantic Council).

Aanmelden One Conference

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de conferentie. Meer informatie over het programma kunt u verkrijgen via de bijgaande link: https://www.ncsc.nl/english/conference

Aanmelden voor de One Conference 2017 kan tot uiterlijk 12 mei 12.00u via a.s.posthumus@minvenj.nl


1.

Ministerie van Economische Zaken (EZ)

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) was verantwoordelijk voor de bevordering van een evenwichtige economische groei, voor de ordening van het economisch leven, voor de landbouwsector en voor technologische innovatie. Het ministerie bestond tussen 1937-1940 en 1948-2017, maar had soms een andere naam. In 2010-2012 was de naam bijvoorbeeld 'Economische Zaken, Landbouw en Innovatie'.

2.

Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ)

Dit ministerie i bestond in 2010-2017 en hield zich bezig met rechtspleging en rechtshandhaving, jeugd en sanctietoepassing, de politie en terrorismebestrijding en veiligheid. Het ministerie was belast met wetgeving op het gebied van privaatrecht, straf- en sanctierecht, administratief recht en bestuursrecht en met het bewaken van de kwaliteit van de wetgeving.

Tot 2010 viel de politie zowel onder Justitie als Binnenlandse Zaken (met Defensie als verantwoordelijk ministerie voor de Marechaussee). In 2017 werd de naam gewijzigd in 'Justitie en Veiligheid i'.

3.

Meer over...