Maak de Toekomst, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 1 maart 2017 19:30 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Pakhuis De Zwijger Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos i, M.J.J. (Marith) Volp i, I.M. (Ilco) van der Linde, M. (Mirthe) Biemans e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Een mooie avond met een muziekje, drankje en prikkelende ideeën. Kandidaat Tweede Kamerleden pitchen hun beste idee voor een mooiere toekomst aan jou. Jij hoeft niet alleen te luisteren, maar kan actief meedoen. Is het een goed idee, wat zou er nog meer kunnen of zijn er misschien zelfs betere ideeën.

En jij kan ook jouw idee pitchen! Heb jij een concrete oplossing voor een maatschappelijk probleem? En durf je dat te pitchen aan kandidaat tweede kamerleden? Wij geven het podium aan jou. Stuur ons je idee via www.maakdetoekomst.org en wie weet krijg jij straks het podium voor je pitch.

Met Marith Volp, Ilco van der Linde en Mei Li Vos.

Gehost door Mirthe Biemans.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...