Thorbecketafel, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 februari 2017 17:30
plaats Den Haag
locatie Sociëteit De Witte Toon locatie
aanwezigen K. (Kim) Putters i, P. (Paul) Schnabel i e.a.
organisatie Sociëteit De Witte

Datum en tijd:

Dinsdag 14 februari 2017 - 17:30 uur

Locatie:

Plein

Titel:

Thorbecketafel

Georganiseerd door:

Thorbecketafel

Spreker(s):

Prof. dr. Kim Putters

 

Programma:

17:30 uur, Ontvangst Barzaal

18:00 uur, Aanvang lezing Koepelzaal

19:00 uur, Diner OCZ

Voor alle Witteleden

Spreker: Prof. dr. Kim Putters

“het gaat goed met mij maar niet met ons”

De Thorbecketafel organiseert op dinsdag 14 februari 2017 voor alle Witteleden een lezing. Deze zal worden gehouden door Prof. dr. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en opvolger van Paul Schnabel. Hij heeft een mening over de betekenis voor Nederland over de Brexit en riep onlangs nog op tot een sociaal contract tegen polarisatie.

Prof. dr. Kim Putters (1973) is sinds juni 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en bijzonder hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg in de Veranderende Verzorgingsstaat bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 2008 tot 2013 was hij al hoogleraar Management van zorginstellingen aan hetzelfde instituut. Hij promoveerde op vraagstukken van beleid en bestuur in de zorg en verricht onderzoek naar innovaties in zorginstellingen, naar maatschappelijk ondernemerschap en wijk- en buurtgericht werken.

In 2014 schreef hij het essay 'Rijk geschakeerd' over de transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. In 2015 verscheen zijn essay Moedig Onderwijsbestuur waarin hij de bredere maatschappelijke ontwikkelingen verbindt aan de wijze waarop we het onderwijs in Nederland vormgeven. Hij was van 2003 tot 2013 lid van de Eerste Kamer en sinds 2011 ook de Eerste Ondervoorzitter. Hij was tevens vice-fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Senaat.

Na afloop is er de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren in de Oude Conversatiezaal.

Belangstellenden voor diner en lezing worden verzocht zich schriftelijk aan te melden via geraldrensink@casema.nl of via de intekenlijst op de lessenaar in de Gaanderij (alleen lezing).

Indien u van het diner wenst gebruik te maken kan dit alleen per mail aangegeven worden.


1.

Meer over...