What May be?, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 12 juni 2017 20:00
plaats Utrecht
locatie Partijbureau GroenLinks Toon locatie
aanwezigen C.R.P. (Casper) van Vliet i, S.P. (Simon) Otjes i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

In samenwerking met de Europawerkgroep van GroenLinks organiseert Bureau de Helling op maandag 12 juni een analyse-avond over de vervroegde Britse verkiezingen. Lukt het premier Theresa May op 8 juni om haar mandaat voor de Brexit-strategie te versterken?

Om de uitslag te begrijpen, te duiden en een inzicht te krijgen in de gevolgen ervan hebben we EU-expert Casper van Vliet (www.europa-nu.nl) en Remco van der Stoep (oud-voorzitter Europawerkgroep GroenLinks en actief binnen de Green Party of England & Wales) uitgenodigd.

De aanvang is om 20.00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@bureaudehelling.nl met als subject 'Vote'.

Spreker(s):

  • Casper van Vliet
  • Remco van der Stoep

Datum:

ma 12 jun 2017

Tijd:

20:00

Kosten:

Geen

Locatie:

Landelijk Partijbureau GroenLinks

Bekijk op de kaart

Aanmelden:

Iedereen is van harte welkom, stuur wel even een mailtje dat je komt naar info@bureaudehelling.nl!

Bas Eickhout, Ons Europa, Jasper Blom, Remco Kaijen, Landelijk Partijbureau, Casper van Vliet, Bureau de Helling, Olli Rehn, Eerste Kamer


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...