Hervestiging van vluchtelingen: Komt Europa tot afspraken?, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 november 2017 16:30 - 18:30
plaats Den Haag
aanwezigen J.S. (Joël) Voordewind i, K.P. (Kati) Piri i e.a.
organisatie Humanity House

Europa heeft tot nu toe geen bindende afspraken over de hervestiging van vluchtelingen. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. De Europese Raad stemt namelijk binnenkort over het European Resettlement Framework. Wanneer dit wetsvoorstel er door heen komt, is er een gemeenschappelijk Europees hervestigingsbeleid waaraan alle lidstaten zich moeten houden.

Tijdens dit programma duiken we samen met Nederlandse politici en vluchtelingenorganisaties in de wereld van de Europese politiek met betrekking tot het Europese vluchtelingenbeleid. Zal het voorstel door de Raad heen komen? En welke gevolgen zal dit hebben voor de komst van vluchtelingen naar Europa en Nederland?

Together for Refugees; Home safe Home

Deze middag overhandigen we de petitie Together for Refugees; Home Safe Home aan Europees Parlementariër Kati Piri en Tweede Kamerlid Joël Voordewind. Deze campagne voert VluchtelingenWerk Nederland samen met Ben & Jerry’s. Duizenden Nederlanders hebben de afgelopen maanden de petitie ondertekend en roepen zo de Europese Raad op om tot goede Europese afspraken te komen. Ook in Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk wordt deze campagne gevoerd, samen met het International Rescue Committee.

Over de sprekers

  • Kati Piri. Europarlementarier voor de PvdA.
  • Joël Voordewind. Tweede Kamerlid voor de coalitiepartij ChristenUnie.
  • Andrea Vonkeman. Head of Office UNHCR Nederland.
  • Dilora Muckhtarova. SHARE Resettlement Ambassador
  • Jasper Kuipers. Adjunct directeur VluchtelingenWerk Nederland.
  • Moderator is Bahram Sadeghi.

Ook is de korte film Nieuw van Eefje Blankevoort te zien over de eerste weken in Nederland van Tanans, een achtjarig Congolees jongetje dat met zijn pleeggezin van uit Oeganda in Nederland wordt hervestigd.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.


1.

Meer over...