In gesprek met Ybeltje Berckmoes en dr. Sid Lukassen, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 12 december 2017 20:00
plaats Nijmegen
locatie Thomas van Aquinostraat 1.00.02 Toon locatie
aanwezigen Y. (Ybeltje) Berckmoes-Duindam i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Oud-Kamerlid Ybeltje Berckmoes komt langs in Nijmegen! Ze komt met ons praten over haar tijd in de Tweede Kamer namens de VVD en haar geruchtmakende boek "Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn". Daarnaast komt ook dr. Sid Lukkassen (raadslid namens de VVD in Duiven en tot voor kort werkzaam bij de Radboud Universiteit) op deze avond bij ons langs. De heer Lukkassen heeft onder andere onderzoek gedaan naar het huidige functioneren van de democratie en de invloed van de media. Hij zal ons meer gaan vertellen over hoe zijn onderzoek samenvalt met mevrouw Berckmoes haar ervaringen met de media en de politiek.

Dus ben jij benieuwd hoe de Kamerleden hun dagen vullen, wat de reden is dat Han ten Broeke geen minister meer kan worden of hoe groot de macht van de voorlichters in Den Haag daadwerkelijk is? Kom dan dinsdag 12 december naar de Radboud Universiteit!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...