Kick-off bijeenkomst thematisch netwerk internationaal, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 februari 2018 19:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Kick-off bijeenkomst thematisch netwerk internationaal

datum: 8 februari 2018 19:00

plek: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Als start van het nieuwe jaar stellen we je graag in de gelegenheid om kennis te maken met onze Tweede Kamer woordvoerders. Het thematisch netwerk internationaal organiseert op donderdag 8 februari een kick-off bijeenkomst met Han ten Broeke (Buitenlandse Zaken), André Bosman (Defensie), Bente Becker (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Anne Mulder (Europa).

Gedurende deze avond zullen de woordvoerders de speerpunten van het internationale beleid van de VVD in de komende jaren toelichten. Ook is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en gaan wij met de woordvoerders in discussie over belangrijke internationale thema’s.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 februari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Nieuwspoort in Den Haag en is vrij toegankelijk. Je kunt je aanmelden via MijnVVD. Mocht dit niet lukken, dan kun je een e-mail sturen naar secretaris@internationaal.vvd.nl met vermelding van jouw voor- en achternaam en geboortedatum.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...