Club Rood - Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 maart 2018 19:30
plaats Rotterdam
locatie Boompjes 701 Toon locatie
aanwezigen L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Zeker zijn van een eerlijke sollicitatie; daar hebben we het over tijdens deze gezellige en boeiende talkshow. En daar valt genoeg over te zeggen. Want voorafgaand aan de show, gaan Lijsttrekker Barbara en Lodewijk Asscher verhalen ophalen uit de Rotterdamse praktijk. Praten zij met ‘Aart, Aicha en Annabel’. Met jongeren, ouderen, laagopgeleiden en arbeidsbeperkten. Over hun successen, maar ook waar het knelt. Want Rotterdam is een van de economische vliegwielen van Nederland. Maar die aantrekkende economie werkt niet voor alle Rotterdammers. De kansrijken profiteren er volop van. Maar dit automatisme werkt nauwelijks voor degenen die, om wat voor reden dan ook, nog niet zo courant zijn. Een actueel onderwerp waar makkelijke oplossingen niet bestaan. Een heerlijke Rotterdamse avond, onder leiding van presentatrice Jet Sol en afgewisseld met muzikale intermezzo’s. Dus die wil je niet missen.

Meld je hier aan voor Club Rood - Rotterdam:

  • Naam*

    Voornaam Achternaam

  • E-mailadres*
  • Aantal personen*
    • Ik kom alleen.
    • Ik neem een introducee mee.
  • Phone

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...