1 mei, Dag van de Arbeid, Den Haag - Politieke monitor

Politieke monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

1 mei, Dag van de Arbeid, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 mei 2018 14:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Den Haag Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius†i, L.F. (Lodewijk) Asscher†i, G.J. (Gijs) van Dijk†i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul†i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)†i

Er is nog steeds heel veel om voor te strijden. Dat we allemaal zeker kunnen zijn van vast werk. En daar gaan we voor demonstreren op 1 mei. De Dag van de Arbeid. Samen met de FNV.

Loop je mee?

  • 14.15 - verzamelen we met Lodewijk Asscher, Kirsten van den Hul, Gijs van Dijk en Agnes Jongerius bij Paviljoen Malieveld.
  • 15.00 - start demonstratieve tocht
  • 16.00 - terugkomst op Malieveld
  • 17.00 - einde demonstratie

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher†i, die Diederik Samsom†i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij†i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond†i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie†i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017†i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer†i.

2.

Meer over...