Naar een sociaal Europa, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 27 september 2018 19:00 - 21:00
plaats Utrecht
aanwezigen P.J.G. (Paul) Tang i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

met een Banning Conferentie over een sociaal Europa na de economische crisis.

Frank Vandenbroucke, na een imposante carrière als parlementariër en minister in België, nu Hoogleraar in Leuven en Amsterdam, zal een inleiding verzorgen over de toekomst van de samenwerking vanuit een sociaaldemocratisch perspectief.

Hoe kan Europa zorgen voor meer zekerheid, een basis zijn voor mensen om opnieuw hun leven in eigen hand te nemen?

Wat is er echt nodig voor een sociaal Europa en hoe bouwen we daaraan?

Na zijn inleiding zal onder anderen Paul Tang, delegatieleider voor de PvdA in Europees Parlement, reageren en is er ruimte voor onderling gesprek.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via deze link

De toegang is gratis, de bijeenkomst vindt plaats in het centrum van Utrecht.

Evenzo kunt u aangeven op de hoogte te willen blijven van het vervolg van het ILRS-Congres op 28 en 29 september.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...