Handelsmissie naar Polen met minister Cora van Nieuwenhuizen, Warschau

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 9 oktober 2018
plaats Warschau, Wrocław, Gdansk, Polen
aanwezigen C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Wilt u zakendoen in Polen? Of uw contacten uitbreiden of bestaande contacten verstevigen? Ga dan van 9 tot en met 11 oktober mee met de handelsmissie naar Polen met Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Polen heeft een positief investeringsklimaat en deze trend zal zich naar verwachting voortzetten. Door een solide monetair en begrotingsbeleid heeft Polen een grootschalige recessie weten te voorkomen. De bilaterale handel en investeringen nemen door de stabiele economische groei gestaag toe. Daarmee biedt dit Centraal-Europese land, mede door de ligging, veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De inzet van aanzienlijke EU-fondsen en Wereldbankmiddelen versterkt de ontwikkeling in de sectoren Water en Transport. Daarnaast gaat Polen tot 2030 minimaal € 22 miljard investeren in water-gerelateerde programma’s .

Partners voor Water

Polen is een Delta light-land, onder het programma Partners voor Water. Hiermee wordt intensief samengewerkt op de werkterreinen deltatechnologie, rivierbeheer en resilient cities. In Gdansk loopt op dit moment een aantal veelbelovende tenders op het gebied van infrastructuur en natte bouw.

Wroclaw heeft zich ontwikkeld tot een cruciaal logistiek knooppunt voor spoor, wegvervoer en smart logistics.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

Water:

  • klimaatadaptatie
  • resilient cities
  • waterveiligheid
  • watertechnologie
  • waterzuivering
  • binnenvaart
  • waterbouw
  • havenontwikkeling
  • offshore
  • scheepsbouw

Transport:

  • spoor- en wegvervoer
  • logistiek
  • goederenvervoercorridors

Programma

De aanwezigheid van de bewindspersoon biedt u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Voor alle sectoren worden collectieve netwerkevenementen georganiseerd zoals een Holland Trade Dinner, seminars, workshops, bedrijfsbezoeken, etc. Op basis van uw bedrijfsprofiel worden relevante netwerkpartijen uitgenodigd bij de diverse evenementen.

De missie geeft u de gelegenheid om gesprekspunten en/of handelsbelemmeringen die uw bedrijf wellicht ondervindt bij de (toekomstige) samenwerking met de lokale overheid of bedrijven, via de bewindspersoon, aan te kaarten in gesprekken met (semi-)overheidsvertegenwoordigers.

Ten slotte kunnen bijvoorbeeld contracten of MoU’s worden ondertekend in het bijzijn van de minister.

Bekijk het voorlopige programma (Engelstalig).

Deelname

Deelname kost € 950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

De aanmelding is gesloten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Hanneke Bogaerts

T: 088 042 1253

E: hanneke.bogaerts@rvo.nl


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...