Expertsessie: ‘Vanuit kinderopvang en onderwijs naar succes op de arbeidsmarkt: een ketenbenadering’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 oktober 2018 19:15
plaats Den Haag
locatie Landelijk Bureau D66 Hoge Nieuwstraat 30 2514 EL Den Haag Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) Schnabel i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Er wordt soms wel zeer vroegtijdig de basis gelegd voor een al dan niet succesvolle positie op de arbeidsmarkt. Het gevolg kan zijn dat er -tegen de tijd dat men uitstroomt naar betaalde banen- al sterk kan zijn voorgesorteerd op de kans op een succesvolle positie daarin.

Zo kan een taalachterstand op peuterleeftijd zorgen voor lagere schoolprestaties en uiteindelijk minder kansen op de arbeidsmarkt. Een ander voorbeeld is de keuze voor bepaalde vakken en profielen in het middelbaar onderwijs gevolgd door een daarop aansluitend studieadvies. In het bijzonder vrouwen kunnen daardoor regelmatig alleen doorstromen naar vormen van beroepsonderwijs waar later op de arbeidsmarkt weinig behoefte aan is en/of slechter betalen.

Reden voor V/M Sociale Innovatie om in een wetenschappelijke expertsessie, aangevuld met een deskundige uit de praktijk, aandacht te schenken aan die verschillende schakels in de keten naar de arbeidsmarkt. De sessie mondt uit in een aantal aanbevelingen.

Sprekers

Paul Schnabel, hoogleraar Universiteit Utrecht, lid Eerste Kamer D66 en voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Ada Heijkoop, interimmanager bij het voortgezet onderwijs en MBO, voormalig-raadslid/fractievoorzitter D66.

Samen eten

Voorafgaand aan de sessie is er gelegenheid om samen te gaan eten, bij te praten en te overleggen.

Plaats: restaurant Ciao, Ciao (tel: 070 - 345 90 37), gelegen recht tegenover het Landelijk Bureau van D66.

Tijdstip: tafel gereserveerd vanaf 17.15 uur, om 17.45 uur wordt er besteld, om 18.30 uur afgerekend

Aanmelden

In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u dringend zich ook voor het eten van te voren aan en af te melden bij secretaris Nynke Hendriks: info@d66vmsocialeinnovatie.nl

29 oktober

19:15 uur

Landelijk Bureau D66

Hoge Nieuwstraat 30

2514 EL Den Haag


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...