Discussieavond: De toekomst van werk, Amsterdam - Politieke monitor

Politieke monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

Discussieavond: De toekomst van werk, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 oktober 2018 18:00 - 19:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

31 oktober, van 18:00 tot 19:30 Delen

Een zekere baan, waarmee je een huis kan kopen en een gezin kan stichten. Een fatsoenlijk salaris. Bescherming als het even tegenzit. En een goed pensioen voor later. Daar willen we allemaal zeker van zijn. Hoe zorgen we daarvoor in de toekomst?

Tegelijk zien we de toename van gedwongen schijnzelfstandigheid en flexcontracten, en lonen die steeds verder achterblijven bij de bedrijfswinsten. Ben je straks als werknemer nog wel beschermd? Daar gaan we woensdag 31 oktober over in gesprek in de Balie in Amsterdam.

Samen met Claire Ainsley - de auteur van het boek ‘the new working class’ en directeur van een stichting die strijdt tegen armoede in Groot-Brittannië. Met techjournalist Rens Lieman, auteur van het boek ‘Uber voor alles’. En met Lodewijk Asscher, leider van de PvdA.

Voertaal Engels

Meld je hier aan.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...