Jaarlijkse conferentie van Pathways to Sustainability, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 24 januari 2019 09:00 - 18:30
plaats Utrecht
locatie TivoliVredenburg Toon locatie
aanwezigen D.M. (Diederik) Samsom i e.a.
organisatie Universiteit Utrecht (UU)

Op de jaarlijkse conferentie van Pathways to Sustainability komen alle onderzoekers en partners samen die werken aan duurzaamheid. De eerstvolgende conferentie vindt plaats op 24 januari 2019 in TivoliVredenburg, Utrecht. Bekijk het volledige programma en meld je nu aan.

Op het programma van de conferentie staan keynotes van Sheila Jasanoff (hoogleraar Science and Technology Studies, Harvard University), Jeroen Willemsen (oprichter van de Green Protein Alliance), en Diederik Samsom (voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving, kernfysicus en voormalig politicus).

Tijdens het middagprogramma zijn er verschillende parallelsessies over de energietransitie, de toekomst van ons voedsel, de circulaire economie en circulaire steden, en het maken van een duurzame campus. We sluiten de conferentie af met een interactieve discussie over de rol van de universiteit in de transitie naar een duurzame samenleving.

Tussen deze programma-onderdelen in kun je een bezoek brengen aan de Sustainable Marketplace, waarop allerlei verschillende duurzaamheidsprojecten binnen de Universiteit Utrecht zich presenteren. En tijdens de vegetarische lunch en andere pauzes is er volop gelegenheid om andere duurzaamheidsexperts te ontmoeten.

De voertaal op de conferentie is Engels.

Pathways to Sustainability is een van de vier strategische onderzoeksthema's van de Universiteit Utrecht. Meer dan 1200 wetenschappers en partners uit een breed scala aan disciplines slaan de handen ineen in nieuwe samenwerkingsverbanden op de universiteit en daarbuiten om te zoeken naar oplossingen voor een eerlijke en duurzame toekomst voor iedereen.

Pathways to Sustainability-conferentie 2018

Begindatum en -tijd

24 januari 2019 09:00

Einddatum en -tijd

24 januari 2019 18:30

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Aanmelden

Deelname aan de conferentie is gratis, maar registratie is verplicht. Meld je hier aan.

Meer informatie

Programma van de conferentie


1.

Meer over...