Landelijk Onderwijssymposium ‘Grenzen verleggen’, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 april 2019 10:00
plaats Rotterdam
locatie Albeda College Weena 743 Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld i, I.K. (Ingrid) van Engelshoven i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op 6 april is het zesde Onderwijssymposium. Met dit keer de blik naar buiten met het thema: 'Grenzen verleggen'.

Globalisering en digitalisering: de conventionele grenzen die wij kennen in deze wereld vervagen en dat stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Ook in het onderwijs. Hoe kunnen die uitdagingen worden omgezet in kansen? Hoe kunnen we de internationaal veranderende wereld naar onze hand zetten? Deze en meer van dit soort vragen staan centraal op het zesde landelijke Onderwijssymposium dat plaatsvindt op zaterdag 6 april 2019 met als thema: Grenzen verleggen.

Wil je meepraten tijdens de middagworkshops? Of juist nieuwsgierig naar wat toonaangevende politici zoals Ingrid van Engelshoven (Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sophie in ‘t Veld (lijsttrekker voor het Europees Parlement van D66) hier van vinden? Klik dan hier om je in te schrijven. Afhankelijk van je persoonlijke interesses en voorkeuren, kun je een deel van het programma zelf invullen. Voor alle onderwijsniveaus wordt een programma aangeboden.

Benieuwd naar een impressie van de vorige editie? Klik hier.

Bestel nu je ticket.

Meer informatie en het programma vind je op de website van het Onderwijssymposium.

6 april

10.00 uur

Albeda College

Weena 743

Rotterdam


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...