Lodewijk Asscher: Opstaan in het Lloydhotel, Amsterdam - Politieke monitor

Politieke monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

Lodewijk Asscher: Opstaan in het Lloydhotel, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 april 2019 20:30 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie De Balie i

In 2017 raakte de PvdA van Lodewijk Asscher veel zetels kwijt en niet veel later overleed zijn vader. Het maakte Asscher nog strijdbaarder voor de toekomst. In De Balie spreekt hij erover naar aanleiding van zijn boek Opstaan in het Lloyd Hotel.

We blikken terug op roerige jaren én kijken vooruit naar de toekomst; de toekomst van links en de sociaaldemocratie. Een persoonlijke avond met PvdA-leider Asscher, over zijn drijfveren, ideeën voor de toekomst en met gasten die hem inspireerden en ieder op hun eigen manier opstaan voor wat zij belangrijk vinden.


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...