Bijeenkomst “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s internationaal vergeleken”, Den Haag - Politieke monitor

Politieke monitor
Dinsdag 31 maart 2020
kalender

Bijeenkomst “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s internationaal vergeleken”, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 november 2019 12:30 - 18:00
plaats Den Haag
locatie Rolzaal, Binnenhof 11, Den Haag Toon locatie
aanwezigen J.R.V.A. (Jeroen) Dijsselbloem i e.a.
organisatie Centraal Planbureau (CPB) i

Conferentie

1.

Bijeenkomst “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s internationaal vergeleken”

Maandag 4 november organiseren het Centraal Planbureau en de Raad van State de bijeenkomst “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s door internationale bril”.

Datum

4 november 2019

Tijd

12:30 - 18:00

Locatie

Rolzaal, Binnenhof 11, Den Haag

De bijeenkomst richt zich op Tweede Kamerleden, beleidsmedewerkers en journalisten. Het CPB rekent verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden door. Zo helpt de organisatie politieke partijen en kabinetten in wording bij het in kaart brengen van de effecten van hun plannen. Tijdens de conferentie wordt de werkwijze in Nederland vergeleken met die in andere landen.

Tijdens de bijeenkomst zullen gastsprekers van vergelijkbare instituten uit Australië, Canada, Litouwen en België hun ervaringen met analyses van verkiezingsprogramma’s in hun landen delen. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van de OESO, de Europese Commissie, Europese begrotingstoezichthouders, de politiek (Jeroen Dijsselbloem), media en de Raad van State spreken en hun visie op doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s

geven.

U kunt zich aanmelden per e-mail: j.l.verbruggen@cpb.nl

Journalisten / media moeten zich aanmelden bij Suzanne van Gils, S.van.Gils@cpb.nl (06 21560776)


2.

Centraal Planbureau (CPB)

Het Centraal Planbureau is een onafhankelijk organisatie die economische prognoses opstelt en economische analyses maakt. De economische analyses van het CPB zijn onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en relevant voor de beleidsvorming in Nederland. Het CPB valt onder het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft daardoor toegang tot vertrouwelijke beleidsinformatie.

Vraagstukken worden vanuit verschillende invalshoeken benaderd, zodat een evenwichtig beeld ontstaat. Belangrijke thema's op de agenda van het CPB zijn de welvaartsstaat, productiviteit, innovatie, marktordening, Europese integratie en mobiliteit.

3.

Meer over...