DWARS bij de verkiezingsrally van de Europese Groenen

Met dank overgenomen van DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS) i, gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024.

Op 3 mei organiseerden de Europese Groenen een verkiezingsrally in Brussel. Namens DWARS waren Rick, Luna, Pepijn en Judith hierbij aanwezig. Deze bijeenkomst stond volledig in het teken van de Europese verkiezingen die in juni plaatsvinden. Europese Groenen uit heel Europa kwamen samen in Brussel om zich voor te bereiden op deze verkiezingsstrijd.

Tijdens de bijeenkomst waren er speeches van verschillende belangrijke politici uit de groene beweging. We hebben onder meer geluisterd naar Belgische minister Petra de Sutter, Franse politicus Melanie Vogel, en nog meer kandidaten uit allerlei landen van de EU. Ook gaven de spitzenkandidaten (de lijsttrekkers) van de Europese Groenen Terry Reintke en onze eigen Bas Eickhout inspirerende speeches.

De boodschap van de avond was duidelijk: de klimaatcrisis is de topprioriteit voor de Europese Groenen. De Groenen gaan vechten voor een Green Social Deal die onze planeet beschermd en tegelijk zorgt voor de bestaanszekerheid van alle burgers in de EU. Deze doelen staan dit jaar meer onder druk dan ooit, met de opkomst van extreemrechts en juist daarom is het zo belangrijk dat we ons nu inzetten en in juni naar de stembus gaan.

Tussen alle speeches door was er ook veel ruimte om contacten te leggen met andere aanwezigen, waaronder andere GroenLinks-leden en jonge Groenen uit heel Europa.

Op 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats in Nederland. Wil jij helpen met de campagne? Neem dan een kijkje op deze pagina!